Training ‘Alert in de wijk’ om inbraak te voorkomen

Gemeente Rheden – Vorig jaar is het aantal inbraken in de gemeente Rheden gestegen. Politie, gemeente en de buurtpreventieteams werken samen om dit tegen te gaan. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld op grote schaal WhatsApp-groepen opgericht en onlangs is de politie gestart met het mobiliseren van hardlopers om alert te zijn op verdachte situaties. Zij zijn herkenbaar aan de gele hesjes met het opschrift “Waakzaam en Fit”. Nu organiseren het buurtpreventieteam Overbiljoen, gemeente en politie een training ‘Alert in de Wijk’.

Waar kunt u op letten als u buiten bent? Hoe kunt u zien wie een bewoner of een bezoeker is en wie kwade bedoelingen heeft? In twee uur krijgt u antwoord op deze vragen. U leert van een professional, die jarenlang bij de politie en in de beveiliging werkte, het verschil te zien tussen iemand met goede bedoelingen en iemand die kwaad wil. U leert waar u op moet letten en hoe u hierop het beste kunt reageren.
Trainingsavond

De training wordt onder andere gegeven aan de hardlopers en aan bewoners. Er worden in totaal zes avonden georganiseerd en u kunt zich voor één avond aanmelden.

maandag 6 februari – locatie: Buurthuis De Poort, Velp
woensdag 8 februari – locatie: Gemeentehuis Rheden, De Steeg
maandag 13 februari – locatie: Gymzaal School de Arnhorst, Velp
donderdag 16 februari – locatie: Het Rhedens de Tender, Dieren
maandag 20 februari – locatie: Het Rhedens de Tender, Dieren
donderdag 23 februari – locatie: Gymzaal School de Arnhorst, Velp

Heeft u interesse en wilt u deelnemen aan deze training? Meldt u dan aan via de website van de gemeente Rheden: www.rheden.nl