Beschonken bestuurder aangehouden die al 17 jaar zonder rijbewijs reed

De Steeg – De politie heeft zondagmiddag een 48-jarige man aangehouden voor het rijden onder invloed. Het gaat om een man uit Nijmegen.

De auto trok de aandacht van de agenten omdat deze op de A348 bij De Steeg reed en de bijrijder een klein kind op schoot had. De bestuurder werd rond 17:00 staande gehouden om de bijrijder aan te spreken op het kind op schoot. Naast een flink gesprek werd de bestuurder gecontroleerd op alcohol. Uit de blaastest bleek dat de man had gedronken en moest mee naar het bureau. Hier blies de man op de ademanalyse apparaat 305 ug/l waar 220 is toegestaan. Verder bleek dat het rijbewijs van de man al ongeldig was verklaard sinds 2003. De man rijdt al 17 jaar zonder rijbewijs. Het rijbewijs zou ongeldig zijn verklaard door eerdere aanhouding voor rijden onder invloed.